Zveme vás na vernisáž

V úterý 11. října v podvečer byla vernisáží zahájena výstava k proběhlé mezinárodní architektonické soutěži na budovu muzea MEHRIN. Návštěvníci mohou vidět návrhy všech čtyř účastníků soutěže v podobě profesionálních modelů, vizualizací a panelů. Obrovskou ctí pro nás byla osobní účast vítěze soutěže – slavného japonského architekta Kengo Kumy, který byl v Brně vůbec poprvé a v České republice nemá dosud ani žádnou realizovanou stavbu. V brzké době Vám s panem Kumou přineseme také rozhovor, který jsme s ním o soutěži, muzeu, Brně i architektuře udělali. Už teď můžeme prozradit, že pan Kuma ochutnal také naši svíčkovou a plzeňské pivo, aby se následně přesunul do Prahy, odkud hned v rámci svého nabitého programu odlétal do Tokia. O to víc si vážíme toho, že s námi výstavu zahajoval.

Výstava potrvá do 15. listopadu 2022 v Galerii Architektury Brno (Starobrněnská 18) a jde o ojedinělou příležitost podívat se na práci nejprestižnějších světových architektonických studií. Otevřeno je každý den kromě pondělí a úterý od 14.00 do 18.00 hodin.

cs_CZCzech
Powered by TranslatePress

Newsletter

Budeme rádi, když se rozhodnete přihlásit k odběru. Prosím, vyplňte následující údaje, abyste se mohli přihlásit k odběru emailů. Poté obdržíte email s odkazem, přes který dokončíte registraci. Chceme se pouze ujistit, že toto je Váš email, a že se nikdo nepřihlašuje bez vašeho vědomí.