Denik.cz: Jako druhá vila Tugendhat. Minulost Židů i holokaust zmapuje centrum s kavárnou

Zmapovat historii Židů v regionu a připomenout nejtemnější období jejich historie. S takovým záměrem vznikne v Brně Dokumentační centrum holokaustu na Moravě. Úmysl podpořili brněnští radní, posvětit jej musí zastupitelé, kteří zasednou příští týden.

Domluvu stvrdí podpisem memoranda. To mimo jiné zajistí, že město Nadačnímu fondu pro zbudování a provozování Dokumentačního centra holokaustu na Moravě bezúplatně poskytne pozemky pro stavbu centra.

Moderní muzeum vyroste na městských pozemcích vedle starého autobusového nádraží na místě, kde je dnes parkoviště. „Nechceme ale lány vitrín a dlouhých textů. Expozice budou například v hudební, filmové i pohybové formě. Měly by působit na emoce,“ řekl ředitel nadačního fondu Martin Reiner.

Celý článek najdete na Deník.cz 

cs_CZCzech
Powered by TranslatePress

Newsletter

Budeme rádi, když se rozhodnete přihlásit k odběru. Prosím, vyplňte následující údaje, abyste se mohli přihlásit k odběru emailů. Poté obdržíte email s odkazem, přes který dokončíte registraci. Chceme se pouze ujistit, že toto je Váš email, a že se nikdo nepřihlašuje bez vašeho vědomí.