Knihovna Petra a Ley Brodových

[kc_row _id=”225180″][kc_column _id=”999122″][kc_column_text _id=”203994″]

S ředitelem Moravské zemské knihovny, profesorem Tomášem Kubíčkem jsme podepsali Memorandum o spolupráci, podle kterého by měla v prostorách Mehrinu vzniknout pobočka Moravské zemské knihovny se zaměřením na judaika, hebraika, židovské autory a další tematicky příbuznou literaturu. 

Základ knihovny bude tvořit soukromá sbírka novináře a významné postavy československého exilu Petra Broda čítající zhruba 7.000 svazků, mezi nimiž se nachází řada velmi vzácných knih.

Součástí knihovny bude badatelna, která bude využívat nejen fyzické obsahy, ale bude též virtuálně spojená se všemi spřízněnými organizacemi a institucemi a umožní tak návštěvníkům pracovat s archivy muzeí holokaustu a židovských dějin z celého světa.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row][kc_row _id=”5534″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”484813″][kc_single_image image_size=”full” _id=”189720″ image_source=”media_library” image=”825″][/kc_column][/kc_row]

cs_CZCzech
Powered by TranslatePress

Newsletter

Budeme rádi, když se rozhodnete přihlásit k odběru. Prosím, vyplňte následující údaje, abyste se mohli přihlásit k odběru emailů. Poté obdržíte email s odkazem, přes který dokončíte registraci. Chceme se pouze ujistit, že toto je Váš email, a že se nikdo nepřihlašuje bez vašeho vědomí.