Belgie, Německo a Izrael

[kc_row _id=”577709″][kc_column _id=”23587″][kc_column_text _id=”798103″]

Po všech covidových restrikcích se na podzim 2021 konečně naskytla možnost vycestovat.
V belgickém Yprés jsem tak měl možnost prohlédnout si slavné muzeum In Flanders Fields, jehož atraktivní expozici připravili britští specialisté Event Communications, kteří jsou podepsaní i pod muzejní expozicí varšavského židovského muzea Polin.
V Německu jsem se znovu setkal s ředitelkou Židovského muzea Berlin, paní Hetty Berg, která bude jedním z členů našeho Mezinárodního poradního sboru, a samozřejmě si důkladně prošel celé muzeum s expozicí moderní nejen provedením, ale celým pojetím. O fenomenálním spojení multimediální expozice s architekturou Daniel Libeskinda toho bylo už jinde napsáno dost.
Jednal jsem též s českým velvyslancem v Německu, panem Tomášem Kafkou a s Michaelou Küchler z německého ministerstva zahraničních věcí, která má české předky, ale kromě toho je zvláštním zástupcem pro vztahy s židovskými organizacemi, připomínání holocaustu a boj proti antisemitismu.
V Jerusalemě jsem se sešel s Danielem Silberklangem a Danem Michmanem z muzea Yad Vashem a s Markétou Pninou Younger z Ústředního archívu historie židovského národa. Navštívil jsem Beit Theresienstadt a důkladně si prošel asi nejmodernější židovské muzeum současnosti ANU („My“) v Tel Avivu.

Martin Reiner

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row][kc_row _id=”997616″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”182625″][kc_single_image image_size=”full” _id=”337355″ image_source=”media_library” image=”820″][/kc_column][/kc_row]

cs_CZCzech
Powered by TranslatePress

Newsletter

Budeme rádi, když se rozhodnete přihlásit k odběru. Prosím, vyplňte následující údaje, abyste se mohli přihlásit k odběru emailů. Poté obdržíte email s odkazem, přes který dokončíte registraci. Chceme se pouze ujistit, že toto je Váš email, a že se nikdo nepřihlašuje bez vašeho vědomí.