Architektonická soutěž začala!

[kc_row _id=”337871″][kc_column _id=”213779″][kc_column_text _id=”685471″]

Ve spolupráci s architektonickým studiem Knesl + Kynčl jsme pozvali pět špičkových představitelů soudobé světové architektury. Naši výzvu přijali:

MVRDV – Nizozemí
Kengo Kuma & Associates – Japonsko
Cino Zucchi Architetti – Itálie
Bjarne Ingels Group – Dánsko

Skvělé švýcarské studio Herzog & de Meuron účast v soutěži přislíbilo, ale nakonec ji odřeklo z časových důvodů.

Soutěž začala 1. února 2022 a vítězný návrh by měl být znám na začátku září letošního roku. V čele devítičlenné poroty stojí legenda české architektury Ing. arch. Josef Pleskot.

Nový dům by měl vyrůst na pozemku, který je v platném územním plánu dlouhodobě vyhrazen pro stavbu veřejné občanské vybavenosti a nalézá se na brněnské okružní třídě naproti hotelu Grand, kde je dnes provizorně umístěno parkoviště.
Místo je bezprostředně spojené s historickou přítomností židů v Brně; jen pár stovek metrů od jediné stávající brněnské synagogy na Skořepce i od místa, kde stávala Velká synagoga. A stejně daleko je i místo vůbec první synagogy, na místě dnešního kostela sv. Maří Magdaleny.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row][kc_row _id=”926360″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”509296″][kc_single_image image_size=”full” _id=”771839″ image_source=”media_library” image=”829″][/kc_column][/kc_row]

cs_CZCzech
Powered by TranslatePress

Newsletter

Budeme rádi, když se rozhodnete přihlásit k odběru. Prosím, vyplňte následující údaje, abyste se mohli přihlásit k odběru emailů. Poté obdržíte email s odkazem, přes který dokončíte registraci. Chceme se pouze ujistit, že toto je Váš email, a že se nikdo nepřihlašuje bez vašeho vědomí.