Ohlédnutí za konferencí

Mezinárodní konference nakonec zdárně – a naživo! – proběhla, přestože ještě tři týdny před začátkem nebylo nic jisté.

V krátké historii projektu šlo nepochybně o nejvýznamnější událost roku 2021, a tak by se o čtyřech dnech, kdy probíhala, dalo napsat velmi mnoho. Myslím si, že hodně napoví program konference, který jsme zdárně naplnili s jedinou výjimkou: první ředitel Polinu, Dariusz Stola, se těsně před svou cestou do Brna zranil, a tak místo na konferenci zamířil do nemocnice, kde strávil čtyři dny.

V programu se dále neuvádí, že na slavnostním zahájení konference vystoupili kromě avizovaného předsedy Senátu ČR, též německý velvyslanec Christoph Israng, brněnská primátorka Markéta Vaňková, předseda Židovské obce Brno Jáchym Kanarek, předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský nebo rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš. A na jednu z akcí nakonec dorazil i loučící se velvyslanec Státu Izrael Daniel Meron.

Taková podpora od významných osobností těší, neméně důležité však je, kolik nových kontaktů jsme prostřednictvím konference navázali. Podařilo se to, v co jsme doufali: položili jsme v Brně základy mezinárodního sboru poradců, jehož definitivní sestava by měla být známa během jara 2022. A taky jsme přímo na místě konání konference podepsali důležité Memorandum o spolupráci s Masarykovou univerzitou.

Poděkování patří mnoha lidem, kteří pomohli tomu, aby konference zdárně proběhla, ale jmenovitě je třeba vyzdvihnout personál hotelu International, který nám poskytl pro konferenci nejlepší možné zázemí.

cs_CZCzech
Powered by TranslatePress

Newsletter

Budeme rádi, když se rozhodnete přihlásit k odběru. Prosím, vyplňte následující údaje, abyste se mohli přihlásit k odběru emailů. Poté obdržíte email s odkazem, přes který dokončíte registraci. Chceme se pouze ujistit, že toto je Váš email, a že se nikdo nepřihlašuje bez vašeho vědomí.