Zastupitelé města Brna schválili Memorandum o spolupráci na projektu

[kc_row use_container=“yes“ force=“no“ column_align=“middle“ video_mute=“no“ _id=“965406″][kc_column width=“12/12″ video_mute=“no“ _id=“475073″][kc_column_text _id=“45335″]

Dne 12. května 2020 se završila první, velice důležitá etapa projektu.

Po roce a třech měsících od okamžiku, kdy se v brněnském pivním baru Na stojáka poprvé bavil spisovatel Martin Reiner s historikem Michalem Konečným o „dokumentačním centru holokaustu“, schválili zastupitelé města Brna jednohlasně Memorandum o spolupráci na projektu uzavřené mezi primátorkou JUDr. Markétou Vaňkovou, jako představitelkou města, a Martinem Reinerem, ředitelem Nadačního fondu, který se bude o projekt starat.

To Memorandum je důležité ze dvou důvodů. Jednak jím město závazně přislíbilo poskytnutí pozemku, který je onou známou „podmínkou nutnou“ k tomu, aby vůbec něco vzniklo, jednak se tímto aktem zvýší i pro další strany, s nimiž bude nutné jednat, autorita Nadačního fondu.

S jednoznačně vyslovenou podporou města za zády bude krok pevnější a cíl dosažitelnější.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]

cs_CZCzech
Powered by TranslatePress

Newsletter

Budeme rádi, když se rozhodnete přihlásit k odběru. Prosím, vyplňte následující údaje, abyste se mohli přihlásit k odběru emailů. Poté obdržíte email s odkazem, přes který dokončíte registraci. Chceme se pouze ujistit, že toto je Váš email, a že se nikdo nepřihlašuje bez vašeho vědomí.